Newsfeed

Hearache: Explores the world of memories…..

Heartache – Erasing Time

Erasing Time is the new single from Italian progressive rock band Heartache. As with previous releases, the track analyzes an aspect of deceiving, in this case the elusiveness of time. Erasing Time explores the world of memories and the subtle feeling that accompanies a determined period of time which, even if long and full of emotions and events, could be perceived in different ways at any given moment.

This is the third exclusive single release from Heartache following The Sinner (Nov 2019) and Liquid Skin (Jan 2020).

Heartache are:

Luca Aldisio – Lead Vocals/Flute/Acoustic Guitar | Matteo Palladini – Lead Vocals/Guitar/Backing Vocals | Alessandro Ippoliti – Keyboards | Miriam Pauletto – Bass | Alessandro Giordano – Drums/Percussion

Heartache:

The band Heartache is from Rome and plays their special atmospheric brand of prog with metal injections and even some pop flavor. They are heavily inspired of many of the prog bands from the golden era of prog in the 70s. The track The Sinner,

Liquid Skin is Heartache’s new single, and it keeps concerning about the theme of deceiving as the previous release The Sinner, showing another perspective of it.In this song is shown the duality of a girl, who struggles to contain her inner demons by building up a shell from her own skin. She only shows the world what it wants to see from her, hiding what her real will is. The song is inspired by Jonathan Glazer’s movie Under The Skin.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*