Newsfeed

Falset: With soaring melodic vocals and virtuosic guitar solos…..

Falset, Give

Two days ago Falset premiered their first single and video for the track Give.

Vocalist Zach Copeland sattes, «Give is a song about putting your best foot forward. I believe that in life, we are all dealt a hand of cards, some are good, some are bad. Nothing we do in our entire lives can change the hand that we were dealt In the Beginning. All we can do is give it all we’ve got, and strive for our own best ending».

«The song is basically referring to life as one big Poker game. In the chorus section of the song I’ll play my cards; I call your bluff is a first person referral to doing what you think is right, or doing what you know you need to do, despite what anyone else says or thinks».

Canadian rock group Falset are pleased to announce their debut album We Follow Or Lead The Way, due out October 16th, 2020.  The band is comprised of Zach Copeland (Vocals/Guitar), Braeden Kozy (Guitar), Riley Fields (Bass) and Chance LaBrie (Drums), son of Dream Theater’s James LaBrie.

We Follow Of Lead was produced by Zach Copeland and mixed by Nolly Getgood (Periphery, Devin Townsend).  The album combines metalcore, modern rock, djent, and prog elements highlighted by heavy-hitting breakdowns, soaring melodic vocals, and virtuosic guitar solos for a collection of exciting and memorable material.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6832 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*