Newsfeed

Ottone Pessante: With new single Serpentine Serpentone…..

Ottone Pessante - Serpentine Serpentone

Ottone Pessante announce the new single feat. Silvio of Abaton.

The band comments:

«Serpentine Serpentone is the fastest and most aggressive song of the whole album, with a vaguely Black Metal sound, which gave us the opportunity to find another precious collaboration. This time we chose a male voice, Silvio, the singer of Abaton. Initially we didn’t plan to record his voice, but when we were in the studio, we told him to listen to the track and we asked him if he would like to sing on it. He accepted and here it is!».

Faenza is an ancient Italian city, and is the place where one produced what is today known by the name faience. Faience is light clay clayware fitted with glaze containing tin oxide. The band Ottone Pesante is everything but ancient, actually the band have only been active for five years. The track Tentacles featuring guest vocalist Sara from label mates Messa.

It’s like most people know countless sub genres in metal. It is therefore not surprising that genre Brassmetal has arrived. Ottone Pesante is probably the first Brassmetal band in the world, with a unique line-up composed by trumpet, trombone and drums.

In this new album titled DoomooD the music slows down and becomes heavier and more obscure, touching unexplored territories and experimentation… a palindrome trip into the abyss of soul in a hostile, asphyxiating, distressing environment.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*