Newsfeed

Fractal Sun: Lyrics from outer space……

Fractal Sun - Turmoil

Fractal Sun is a progressive/symphonic metal band from Costa Rica that eleven days ago released their debut album Turmoil. That album is a concept album with lyrics from outer space in good Ayreon tradition. Despite being a progressive band Fractal Sun thanks to the influences of its five members, their music has elements of extreme metal, symphonic, melodic and others such as jazz and Latin music.The track Dark Project II: Escape,

About the lyrics on Escape the band states, «Orianna runs away from the planet and initially has a great sense of relief. However, as she sets up her next destination in the Dark Project, she begins to feel a little guilty and afraid of going towards something unknown. Despite this, she remains certain that it was the best decision».

«To finish the configuration to a new destination, the ship asks for a password. She enters her password, but the system indicates that it is not valid. By trying several times, the system collapses and begins to head for an unknown location». The track Visions I:Noxious Arrival,

The band states about this song, «After Orianna loses control of the ship, she lands on an unknown planet and decides to explore it. She realizes that the air is breathable, but did not know that it was impure. After removing her helmet and inhaling the air, she begins to have hallucinations and begins to hear voices that questioned her identity. For her part, she describes herself as a perfect and venerable being, but the voices unmask who she really is. For this reason, she decides to leave the planet with the excuse that the air is driving her crazy».

«This is what Noxious Arrival talks about, the fourth song on our album, Turmoil».

The track Dark Project I: Lost.

On this song Orianna realizes that she cannot control the Dark Project and that it has preconfigured destinations that she cannot change, which implies traveling to places she does not know if they are fit for human life. This overwhelms her with a fear she has never experienced before. Now she feels lost and at the mercy of the ship.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6868 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*