Newsfeed

Winter Nights: Encounters of the Frozen North

Winter Nights – Unmarked Graves

No Clean Singing states about the band Winter Nights, «Encounters of the Frozen North’ has a lot of thundering, jolting power along with some killer riffs and a dark, somewhat Eastern-influenced melody that worms its way into your head. The music is capped by jagged, tyrannical vocals that make a powerful impact and by a serpentine solo that underscores the reptilian menace lurking within the song». The track Unmarked Graves from Winter Nights,

Today I felt the rain

Peel back my face

From skin to Veins

Frozen, numb

These maggots now coil

Beneath old soil

So hear me now

Cut bone to limb

Bury me inside this unmarked grave

Please hold your tongue

Piss where I lay

Bury me inside this unmarked grave

Falling down,

This head towards the sky

The poison runs dry

Six feet deep

These shivers now seep

You may not weep

So hear me now

Cut bone to limb

Bury me inside this unmarked grave

Please hold your tongue

Piss where I lay

Bury me inside this unmarked grave

Shadows of the past

Free us of hell no more

What lies to the mire

For the fallen eyes

Please bury me here

Oh in this unmarked grave

Produced by: Winter Nights

Lyrics by: Jeremy Farfan

Recorded by: Dakota Bowman at Atomic Sound in Brooklyn, New York

Mixed by: Neil Kernon

Mastered by: Alan Douches of West West Side Music

Winter Nights offers Bone-Crushing Melodic Death Metal From New York City. The self-titled album comes after the 2014 release An Endless Apocalypse and brings with it, more dreary lyrics and melodic metal music. The album was recorded between 2015 and 2018 at Atomic Sound in Brooklyn, New York. When asked how they expect fans to respond to the new work, they respond:

«Well, very well. We’ve once again offered something different than our previous work. We are looking to conjure the feeling of dread, and remembrance. We hope they can relate to it in one way or another».

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*