Newsfeed

Black Fate: Melodic, technical, and groovy, but also a bit dark….

Black Fate - Ithaca

Catchy hooks along with crashing guitar riffs…..

Rockshots Records is proud to announce their latest signing of Greece’s Black Fate for the release of the prog power metal band’s new album Ithaca due out October 23rd, 2020. With their heartbreaking world-class vocals, catchy hooks, and lyrics, along with crashing guitar riffs, haunting melodies, and furious technical and melodic solos, Black Fate continues to satisfy bands with the release of their 5th studio album. The track Perfect Crime,

Ithaca was mixed and mastered by Steve Lado and follows full-lengths Between Visions And Lies (2014) (Ulterium Records), Deliverance Of Soul (2009) (Asiral Records), A Piece Of Dream (2002) (Secret Port Records), Uncover (2001) (Secret Port Records).

The band comments on the release of Ithaca: «Ithaca’ is melodic, technical, and groovy, but also a bit dark. It has beautiful and strange melodies with powerful emotions. We believe it’s an album for all kinds of metal audiences. We hope the fans will see it the same way. We see Ithaca as a very integrated album. Fans who have followed us over the years will also notice many changes in the songwriting process, we concentrated to find the best form and the best overall result for every song».

Blind Fate was formed in 1990 in Larissa, Greece, Black Fate introduced themselves to the metal world with two demos ’Black Fate and A Piece Of Dream with great praise.

A decade after establishing themselves and a few lineup changes, the band debut the 2000  full length Uncover via Secret Port Records, and two years later their two first original demos were also released together under the title A Piece of Dream. After a short hiatus, the band returned in 2009 with their next offering Deliverance Of Soul  via Asiral Records. The track Angry Silent Scream,

Then in 2014, the power melodic metal band switched up to a new line up featuring vocalist Vasilis Georgiou, guitarist Gus Drax from UK bands Biomechanical and Sunburst, bassist Vasilis Liakos and drummer Tsintzilonis Nikos. The new line up recorded the album Between Visions And Lies released by Swedish label Ulterium Records in 2014 along with label re-issuing in 2016 the band’s re-mastered 2009 album Deliverance Of Soul along with new album artwork. If The Silence Was Grey,

Secret Port Records, Steve Lando, Ulterium Records, Asiral Records, Vasilis Georgiou, Gus Drax, Biomechanical, Sunburst, Vasilis Liakos, Tsintzilonis Nikos, Themis Kopranidis,

Then in 2019, the band recruited keyboardist Themis Koparanidis and Black Fate hit the studio to record their 12 track epic Ithaca that was mixed and mastered by Steve Lado and now scheduled to be released via Italian label Rockshots Records for October 2020.              

Black Fate is inspired by the giants of their genre (Dream Theater, Fates Warning, Kamelot, Nightwish, Iron Maiden, Dio, and many others) and look forward to showcasing their blend of melodic progressive power metal in the next chapter of their two-decade career.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*