Newsfeed

Code 18: A collaboration between very good musicians…..

Code 18 – Human Error

Johnny Maz plays keys in the very good Canadian neoprog band Huis and he have teamed up with JF Rémillard – guitars and Bönz – bass and vocals and founded the band Code 18. The trio probably look forward to 1st September?! The reason is named Human Error and that album is Code 18`s debut album. Code 18 is  from Outaouais region in Quebec.

JF Rémillard,

JF was already fascinated by music at an early age and, by the time he turned 11, after a few years of the ‘mandatory piano lessons’, he finally started playing guitar. His early influences were Jimmy Page, Ritchie Blackmore, Jimi Hendrix, to name just a few. He played in a few bands over the years, but his main interest was always music composition featuring complex harmonies and rhythmic patterns more commonly found in jazz fusion and progressive rock. In 2008, JF had the chance to meet Johnny Maz, a skilled musician who shares his passion and who has the drive to make things happen.

Bönz,

Bönz has been working with Johnny Maz on a number of projects and bands in the Ottawa music scene. Starting out as a singer in his late teens, he was soon attracted to bass guitar and has been performing both duties ever since. His quest for character and tone is matched by his pop sensibility; breaking new personal grounds in these songs he explores the dark, sometimes subtle, sometimes aggressive side of his singing persona.

Johnny Maz,

For as long as he can remember, Johnny has composed music. He started with classical pieces and moved on to progressive-rock as a teen after having discovered Dark Side Of The Moon and Tarkus.

Computerized recording provided a limited sound in the 90’s. As technology evolved, it was time to take the dust off of previous recordings and involve other musicians to bring out the real potential and enhance the music. This search resulted in a collaboration between very good musicians that became Code 18.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*