Newsfeed

Blitzkrieg Baby: With a cathartic confrontation of 21st century existential dread…..

Blitzkrieg Baby - Genocidal Sextasy

Today Permafrost offers a Dystopian Electronic Music by the band Blitzkrieg Baby supported by Cloister Recordings.

In a year already defined by society coming to a standstill at the behest of a global pandemic, the arrival of Blitzkrieg Baby’s new LP Genocidal Sextasy commands rumination with an acerbic irony. Since the early 2000’s Norwegian artist Kim Sølve has carried forth Blitzkrieg Baby as a timely exploration of humanity’s hubris and callousness, a bleak and pessimistic trawl through the dregs of mankind’s selfishness and cruel arrogance that paradoxically operates as a cathartic confrontation of 21st century existential dread. The title track Genocidal Sextasy,

Rooted in both the sequenced thump of EBM with the dusty spectre of death industrial grime and dark ambient unease, Kim Sølve and his collaborators (Bjeima, The Right Reverend Mr. B, Aymeric Thomas, and Frederic Arbour) have crafted a steady and unhurried oscillation, rhythmic tracks mirroring a sluggish dance of the dead clamouring for reconciliation that never manifests. Everything from Laibach’s militaristic stringency to even Alice Cooper’s gallows theatrics signify themselves over the albums eleven tracks. The track One By One,

Whether audiences in this fraught year find Genocidal Sextasy as a confrontational purge of relentless trauma or a too-close-for-comfort slap in the face of extremely timely anxiety will perhaps depend on the person. In the meantime, Blitzkrieg Baby has provided another tough pill to swallow that will no doubt leave fans of uncompromising industrial and extreme electronics clamouring for another fix. The track Manhunt,

Written by Paul Haney:

Along with the vinyl release of Genocidal Sextasy, Cloister Recordings is also releasing Blitzkrieg Baby’s debut album Porcus Norvegicus (2012) on vinyl for the very first time.

Kim Sølve is for music enthusiasts most known for his work with Trine + Kim Design Studio, whom has since the shift of the millennium created artworks for Mayhem, Ulver, Darkthrone, Enslaved, Shining, Solefald, DHG/Dødheimsgard, Virus, Ved Buens Ende, and many more.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*