Newsfeed

Ocean Of Slumber: Truly blossoming upon the arrival of vocalist Cammie Gilbert….

Ocean Of Slumber - The Colors Of Grace

Houston calling! Houston prog metal outfit Oceans Of Slumber release their new track and music video for The Colors Of Grace. Watch the video for the ballad, which features Mike Moss of Antimatter.

The Colors Of Grace is off Oceans Of Slumber’s forthcoming self-titled album out September 4th via Century Media Record

Oceans Of Slumber was launched via 2013’s Aetherial debut, but truly blossoming upon the arrival of vocalist Cammie Gilbert for 2015’s Blue EP and the following year’s Winter full-length, Oceans Of Slumber re-emerge in 2020 with the weight of expectation bearing down on their shoulders. The result is their self-titled release, an album that masterfully redefines the band’s sound for a new era while bringing their conceptual core into sharper focus. Sonically spectacular and proudly melodramatic and yet vulnerable and intimate, these new songs represent the commencement of the next stage in this remarkable band’s evolution. The track The Adorned Fathomless Creation and A return To Earth Below,

Oceans Of Slumber is Cammie Gilbert (vocals), Jessie Santos (guitar, backing vocals), Alexander Lucian (guitar, backing vocals), Semir Ozerkan (bass, guitar), Dobber (drums, piano/synths), and Mat Aleman (keyboard).

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*