Newsfeed

OAK Oscillazioni Alchemico Kreative: With fascinating album title……

OAK Oscillazioni Alchemico Kreative - Nine Witches Under A Walnut Tree

September 1st will the Italian band OAK Oscillazioni Alchemico Kreative release its sophomore album Nine Witches Under A Walnut Tree. A pretty fascinating album title I must admit. The track Diana/Morgana,

Oscillazioni Alchemico Kreativewas formed in 1993 by singer and multi-instrumentalist Jerry Cutillo, a well-known artist involved in the ethnic music research, composer of important TV tunes and also famous, together with a nucleus of excellent musicians, for his Jethro Tull tribute where OAK represents the essence of the performance and technical ability of Ian Anderson’s band. The track Campo Dè Fiori,

Nine Witches Under A Walnut Tree have total time 46:48. Line-up: Jerry Cutillo: All instruments and vocals, except: Jonathan Noyce: Bass (1, 2, 3, 5-9), David Jackson (VDGG): Sax (7), Daniele Fuligni: Grand Piano (3), Tetyana Shyshnyak: Soprano & backing vocals (2-9), Cristiana De Bonis: Vocalisms & backing vocals (8-9), Gerlinde Roth: Spoken word (9), Marta Perozzi: Backing vocals (1) and Eclisse Di Luna: Backing vocals (9).

In the early Seventies he witnessed Genesis, King Crimson, Yes and frank Zappa in the legendary Roman venue PalaEUR, as a young adolescent. Then Jerry Cutillo started to study on an Elka console organ, dusted his sister’s acoustic guitar and sold his bicycle to buy a second hand flute, determined to make professional music. The track Liber In Tiberi,

Cutillo first professional experience was at the age of fifteen with a band called Albergo Intergalattico Spaziale. In the late Seventies he cut his hair, colored it red and made himself ready for London, and the punk. Jerry also kept on buying every new Jethro Tull record hoping for new acoustic pearls, like Wond’ring Again and Witch’s Promise. He swapped his keyboard for an electric guitar and amp and started to play guitar. Then bands came and went, and many songs were written.

Cutillo parents bought him a double keyboard console organ. That was the first instrument he learned to play. «Later, I dusted down my sister’s acoustic guitar hanging on the wall and began to strum some basic chords. Furthermore, I sold my bicycle and I got enough money to buy my first flute. Then, a primordial multi-instrumentalist was born», declares Jerry Cutillo.

Late 70’s the prog was definitively over. So, Cutillo cut his hair, colored it red and wanted to be a punk rocker. But one day, he stepped into a record shop, and he could not resist buying Jethro Tull’s new album Stormwatch. Jerry Cutillo continues: «In 1979 Ian Anderson, like the rest of the prog icons, was considered old fashioned. I left the shop hiding the LP under my arm, walking like a thief and turning my head left to right trying not to be seen by the other punks around. It was so embarrassing!».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6868 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*