Newsfeed

Bendida: Interprets mythology from the ancient myths and legends…..

Bendida – First Of The Hero

The band Bendida have released the track Civilization and many are very impressed of the professional music and video! Enthusiastic statement such as this is common about Civilization, «The sceneries are incredible, the video is balanced and goes through all the members of the band, but even the scenes only with singer are great! And the end is unexpected and epic! So sorry that I couldn’t see it on a big screen on the premiere! I started to check the info-details asking myself about the name of that epic movie? It truly looks like a movie! You should make a movie YES! Epic and beautiful video and song, you are so artistic».

Civilization was produced by Boyan Karamfilov, the video shows the visionary face of the musicians involved also visually in lovingly created perfection.

The lyrical themes in the band’s music are in the spheres of mythology, fantasy and fiction. Bendida interprets mythology from the ancient myths and legends – Sumer, Slavic, Thracian and others. The highly motivated group draws inspiration mainly from Classical music, Metal and Folklore.

In the beginning of 2020, Bendida published the 2ⁿᵈ album, First Of The Heroes. As guest musician appears Janika Groß – talented German singer of Haggard and Molllust – in the song Vampires’ Ball.

Over the last years Bendida captured the audience’s attention by regular concerts and as an result, the popularity of the Bulgarian Fantasy Metal formation keeps growing.

The eight-headed ensemble creates an unique magical sound – the base is Metal, enhanced by Classical and Folk elements. The atmosphere of Bendida`s sound gets completed with an ancient Baroque instrument – Viola da gamba. The track New World,

Line-up: Kremena Nikolova • Vocals, Vinnie Atanasov • Guitars, Vocals, Compositions, Arrangements, Orchestrations, Alexander Panayotov • Bass, Vyara Grancharova • Viola da gamba, Bisera Dimitrova • Violin, Janika Groß – talented German singer of Haggard, Velislav Kazakov • Drums.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*