Newsfeed

Obsidian Kingdom: With a bizarre dream-like odyssey…..

Obsidian Kingdom - Meat Machine

Obsidian Kingdom is a Barcelonan band with an intense, unclassifiable, raw and elegant prog music. Obsidian Kingdom is an independent music project founded in Barcelona in 2005. They play hard-to-classify heavy music with plenty of contrast. Their main features are the use of multiple sound resources to portray a wide range of emotions, a deep interest for aesthetics, and the somber and cryptic quality of their lyrics.

Onsidian Kingdom states, «The first taste of our upcoming album Meat Macine is out now – a bizarre dream-like odyssey, reminiscent of the magical works of Jodorowsky or Anger, where classical myths and tarot archetypes crash into each other to convey a powerful message: the meaning of your existence will eventually find you, and the price will be some kind of death».

«Meat Star is a song about accepting hardship and pain as a means of discovering your true purpose, and the transformation and sacrifices you must undergo once you’ve committed yourself to that very goal. It is the soundtrack to the crucifixion, to the dismemberment of Dionysus and to the drowning of Osiris. It is an ode to the regenerative power of endings, once you’ve realized that surrendering is the only way to win».

Obsidian Kingdom is devoted to exploring the boundaries of Rock music. The Barcelonan band defies classification to this very day, drawing equally on progressive rock, post-metal, alternative and electronic music. However hard to pigeonhole,

 it remains consistent with delivering exciting content that never fails to surprise the audience. Meat Machine is a frantic attempt at self-discovery, through a head-first plunge into the anxiety derived from sexual frustration, the absurd of reality and the inherent cruelty of a mechanized world. It is an emotional roller-coaster featuring an abrasive and overwhelming sound that draws equally from noise and art rock, post metal and late 90s alternative music.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*