Newsfeed

Saints Of Death: Two Bass Guitar Metal band….

Saints Of Death - Ascend To The Throne

Saints Of Death are a Four Piece Two Bass Guitar Metal band from Vancouver Canada. With their own heavy sound of two bass guitars and the screaming leads and ten miles of gravel road for vocals….. Saints will make your ears bleed and neck sore. The album Ascend To The Throne was released some days ago. Official music video for You Can’t Run. Made with footage filmed during The Canadian Invasion Tour across Mexico in Nov 2018.

Originally starting out as a Motörhead tribute band, Vancouver, BC’s Saint`s Of Death is a four piece that has taken the reins to write original material with a double bassist at-tack and set themselves apart from the pack with their unique heavy sound of thrash, doom and hardcore metal.

Inspired by the Mexican folklore of Santa Muerte (Spanish for Holy Death), Saint`s Of Death is fronted by vocalist and eight string bassist Twan Holliday, a giant standing nearly 7’ foot tall who can also be recognized for his acting credits in some well-known Hollywood movies and pro wrestling (credits below). Holliday is joined by four string bassist Juan Helluva, guitarist Ashley Blue and Christopher James on drums to complete this ferocious line up.

Taking their experiences from past bands (Snaggletooth, Strapping Young Lad, Farewell To Freeway, Tides Of Honor & more), these veterans of the Vancouver debuted their self-titled EP on September 25, 2015 and hit the road on a series of follow up tours! Getting great reviews with both online sources as well as physical press the band quickly climbed to the top of the west coast local scene.

After almost 2 years of slumber, the band has a brand new line up and has finally recorded their first Full-Length Album (2nd release) entitled Ascend To The throne”! The band embarked on it’s first international tour of Mexico Nov 2018 and has since returned two more times to play multiple festivals with acts such as Dee Snider (Twisted Sister), ELO, Dave Evans (Ex – ACDC), Neil Turbin (Ex – Anthrax) and many more successful acts.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*