Newsfeed

WinterheartH: Darker soundscapes juxtaposed with shimmers of light….

WinterheartH – Riverbed Empire

From the band WinterheartH you could expect Blackened Metal from the Hellish shores of eastern Canada. Riverbed Empire third full length is entitled Riverbed Empire and featuring lyre and vocal contribution from Anabelle Iratni (Devilment) plus a fretless bass solo by Hugo Doyon-Karout (Beyond Creation/ Equipoise/Brought By Pain).

Riverbed Empire focuses on the timeless paradox of a beautiful evil by detailing lesser known pieces of Newfoundland folklore and the intricacies of global atrocities. Andrew Marsh let is letting fans know, «this album is another evolution in the WinterheartH saga. It has been a long 4 years and we’re not just picking up where we left off, we’re setting new standards for ourselves».

Riverbed Empire offers black metal roots fused with progressive elements; ever darker soundscapes juxtaposed with shimmers of light. Riverbed Empire will be released digitally August 14 and physically August 21. pre-order will be available August 14.

WinterheartH wanted a very good cover and contacted Mark Richards. Richards has been called to action to illustrate a cover that personifies the natural contrast of life’s beautiful darkness by drawing upon aspects of one of literature’s most resonant works, Inferno by Dante. The three Furies against an infernal castle backdrop solidifies the overarching menacing sensibilities throughout the music. Mark’s previous work includes illustrations for: Primus, The Black Dahlia Murder, Pig Destroyer, and Carnifex.

WinterheartH is: Andrew Marsh – Guitar / Vocals, Brad Ivany – Drums and Lenny Carey – Bass. WinterheartH`s music is probably for fans of Cradle Of Filth, Immortal, Enslaved, Beyond Creation, Devilment, Entombed, Toxic Holocaust, Venom.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*