Newsfeed

DGM: Adds even more and more of their own personal identity and approach…..

DGM – Tragic Speration

DGM started writing new music in the spring of 2019, with the overall process taking almost one year. This was a longer writing process than normal for them since it was the band’s desire to push themselves beyond any boundaries set by their previous work. Truly no small feat given the band’s catalog. The end result is Tragic Separation, an album where the band ticks all the boxes of the Progressive Metal genre, but adds even more and more of their own personal identity and approach.

Long-time fans need not worry as you can still find all the trademark elements of DGM’s sound with sweeping choruses, technical passages, lightning fast fretwork, big vocals, and bombastic transitions. But the care and dedication to the songwriting emerges in phenomenal songs which carefully encompass everything that goes from traditional progressive metal to a more classic hard rock sound (even giving a nod to Kansas’ sound in the title track). The playing is faultless as usual and the melodies are perfectly woven into killer guitars, epic keyboards, and pounding drums. The track Animal from the 2016 album The Pasage,

Not only are the songs presented here simply great music, but lyrically, Tragic Separation is a concept album told through the eyes of a protagonist about life and the paths we can go down between the choices we make, plus the subsequent consequences those choices bring to our lives. Among the doubts and second thoughts about the choices made, there is one that echoes in the protagonist’s soul: what if the answer for everything was the path itself? An unanswered question, which is another starting point for a new quest… another beginning. The band will tour on the album as soon as conditions allow.

Tracklist:

1.  Flesh And Blood

2.  Surrender

3.  Fate

4.  Hope

5.  Tragic Separation

6.  Stranded

7.  Land Of Sorrow

8.  Silence

9.  Turn Back Time

10.        Curtain

Line-up:

Marco Basile – Vox

Simone Mularoni – Guitars

Andrea Arcangeli – Bass

Emanuele Casali – Keyboards

Fabio Costantino – Drums

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*