Newsfeed

Songs From A Black Spirit: With an atomic cocktail of black and white, love and hate, good and evil….

Songs From A Black Spirit – I Am Who I Am

The history of Songs From Black Spirit started in 2016. Crazy metal-head, Vitalis Don Vito Kairiūkštis, the musician from Vilnius, Lithuania and Spicy Bits Of Scandal front-man, decided to create his first solo album called I Am Who I Am. And things worked out very well working with his friends, many world-known musicians from around the world. The new double CD album is compiled of 19 songs (15 brand new) and as always will be a surprise for listeners and fans alike. Also included are four new, updated versions of older songs by the artist. The track Love Is Blind,

The tracks themselves are an atomic cocktail of black and white, love and hate, good and evil. And all this is enhanced by the magic of music. In addition to traditional rock music, the album also features specific folk instruments with modern sound. I Am Who I Am is produced by Vitalis Don Vito Kairiūkštis and Giedrius Jumbo Balčiūnas and all lyrics and 100% ideas of music by Vitalis Don Vito Kairiūkštis

Songs From Black Spirit is:

Vitalis “Don Vito” Kairiūkštis – All Lead and Backing Vocals, and in addition numerous guests.

Additional Lead and backing vocals – Marina Ammouri, Thomas Vikström, Ieva Vaiciukevičienė, Rimtautas Piskarskas, Amelija Jakutytė

Lead & Rhythm guitars – Giedrius “Jumbo” Balčiūnas, Sergej Mavrin, Kostas Balčiūnas, Barish Kepic, Robertas Semeniukas, Enrikas Slavinskis, Tomas Varnagiris

Bass – Dino Fiorenza, Darotas Beržinis, Gintautas Litinskas, Leonid Shinkarenko, Andriejus Daugirdas, Mads Mølbæk, Martynas „Meška“ Garbačas, Bernt Jansen, Giovanni Sena

Keyboards – Maestro Mistheria, Gabriele Gabriels Crisafulli, Joakim “Mohican Joe” Roberg, Rodrigo Boechat, Aistė Trakšelytė, Robertas Slavėnas, Jorris Guilbaud, Bob Katsionis, Lauri Muttilainen, Jari Pailamo

Drums – Mark Cross, Šarūnas Venckus, Fausta Šukytė, Ilja Molodcov, Salvatore Giordano, Lars Borup, Aleksandr Dvorakovskij

Bagpipe – Laimonas Staškūnas

Horn-pipe – Artūras “Shilas” Šileikis

Kanklės – Irma Asinavičienė & Lijana Venslovienė

Duduk & Special effects – Ramūnas Jasutis

Track Listing:

CD 1: 01. Saecula Obscura | 02. Love Is Blind | 03. Avalon | 04. Memories | 05. Time | 06. The Wolfman | 07. My Devotion | 08. Attack!!! | 09. Fire And Water | 10. Only Ashes

CD 2: 01. My Way Home | 02. Please Come Back | 03. World Is Turning | 04. Naked In The Rain | 05. Paranoia | 06. Whore Of Babylon | 07. Chasing Starlight | 08. My life My My Destiny | 09. Queen Of The Lies

The track Saecula Obscura ( Dark Tides),

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*