Newsfeed

Second To Sun: Firing on all cylinders again….

Second To Sun - Leviathan

Last year we wrote about Second To Sun and their album Legacy. Band mastermind Vladimir Lentinen had this to say about Legacy,  «The album is even more aggressive and heavier than previous one, but still retains the melodic, hypnotic and cinematic qualities of its predecessor. I Am the Black Wizards (Emperor cover)

Ever prolific and consistently ferocious, Russian metal stalwarts Second To Sun will release new album Leviathan on September 29. The follow-up to 2019’s raging Legacy, itself a game changer, the new album finds the band firing on all cylinders again! The track No Need To Be Afraid Now,

The aptly titled Leviathan stuns the senses and annihilates tranquility through eight nice composed tracks that are musically inspired by the most lethal Scandinavian Black Metal. The sound is once again engineered, mixed, and master for maximum aural devastation by guitarist/songwriter Vladimir Lehtinen. Album artwork comes courtesy of Alexander Shadrin. Feel the burn and revel in the pain! Once Upon A Time In Russia (Guitar Playthrough, live via 1961 Studio),

«If you do not think about the future, you cannot have one. Praise Shaitan!». – Vladimir Lentinen, Mastermind of Second To Sun.

Second To Sun is: Vocals – Gleb Sysoev, Bass – Max Sysoev, Drums – Theodor Borovski, Guitars, music and lyrics – Vladimir Lehtinen.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7129 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*