Newsfeed

Alligator Wine: Alligator can’t hit the road to play shows…..

Alligator Wine – Sweetheart Of Wine

German retro rock duo Alligator Wine release their new live video of Sweetheart On Fire. The track is off the band’s most recent release Demons Of The Mind.

«In these dark times, where the Alligator can’t hit the road to play shows, it was about time to record some quarantine live music! So, here’s Sweetheart On Fire in a spontaneous live version!

«This song is about the dark side of a burning passion. We just went crazy and improvised us through this one, which is one of our personal favorites of our debut album Demons Of The Mind. We hope to party with you guys in person oh so soon again. In the meantime enjoy our first quarantine session», states The Alligator Wine about the live video.

The Alligator Wine was founded in 2016 as an experimental Krautrock project by Rob Vitacca (voice, organ, moog bass and percussion) and Thomas Teufel (drums, spooky voice). Combining the vibes of experimental 70s music with a certain modern pop appeal was the goal. Their unique instrumentation makes them stand out immediately. Going for a distorted organ in a 100% guitar dominated scene and replacing the bass guitar with an analog synth was the key to their sound.

 The Alligator Wine released their first EP The Flying Carousel in 2018, followed by the first tour supporting The Picturebooks. Demons of the Mind is the culmination of everything they have done so far. Balancing between suicidal party mode and the deepest, melancholic moments, this album offers a variety of atmospheres that have never been presented quite like this.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*