Newsfeed

Incarnate Deity: With epic blackened death metal sounds…..

Incarnate Deity - Theodicy

Including surrounding suburbs and so-called townships, Greater Johannesburg has a population of 7.8 million. It is reasonably likely that some of these are musicians, however only one of them plays in the band Incarnate Deity. Zerachiel is the sole member in Incarnate Deity, and he offers a blend of death and black metal, with symphonic orchestration. The track Valley Of Dry Bones,

Incarnate Deity is for fans of SepticFlesh, Dimmu Borgir, Carach Angren, Fleshgod Apocalypse, Antestor, Temple Of Perdition. Zerachiel handles guitars, bass, vocals, orchestration and drum programming.

Incarnate Deity present their new album Theodicy and this is a Christian metal project that creates epic blackened death metal sounds for both Christian and secular fans alike. Mixing and mastering was done by Allen Purkiss of Dreamlab Studio. Theodicy is an album with many nice and fascinating details and overall a very good symphonic metal album.

The track Plaguebearer starting with cello and piano. Slowly the music becomes more heavy and into black/death metal. The guitar work leads the eerie sounding track, and the choir background is very nice.

The Akeldama is a brutal track and the symphonic parts adds some nice background detail.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*