Newsfeed

Vitriol: With uncompromising, thrashy, punky, spirit of the late 90s extreme death….

Vitriol - To Bathe From The Throat Of Cowardice

Kyle Rasmussen in the band Vitrol states, «The spirit of Vitriol is to take the uncompromising, thrashy, punky, spirit of the late 90s extreme death and bring it to a world that has been numbed by records that have abandoned all life in favor of shrink wrapped, candy coated articulation».

Vitrio is pure death metal driven by ferocity and precision: the riff is sharp and fascinating and precise and Scott Walker is a monster with his drumming kit. In addition both bassist Adam Roethlisberger and guitarist Kyle Rasmussen support Walker in a very good way. The track Hive Lungs,

«Hive Lungs is a song that really came to life when we began to perform it live. James (the director) did a wonderful job capturing the energy we had been experiencing during that song night after night on stage. It is important to us that we have an authentic connection with our music while we play, and we wanted this video to demonstrate that».

«To Bathe From The Throat of Cowardice’, for all its intensity, has many different intentions for the listener. We are excited to explore those colors as we continue to support of the album,” states Vitriol vocalist and guitarist Kyle Rasmussen about the new music video».

Vitriol have also announced the vinyl pre-order of their debut album To Bathe From The Throat Of Cowardice today. The black vinyl with gold splatter is set for release on September 11th.

To Bathe From The Throat Of Cowardice was previously released this past fall digitally and as a jewel case via Century Media Records. Purchase and stream the album, which features utmost sincere and vicious music embodying a radicalness and personality rarely heard within the genre, HERE.

Fronted by the dual vocal assault given from guitarist Kyle Rasmussen and bassist Adam Roethlisberger, Vitrol proved to make a successful strike at the genre’s heart with their 2017 EP, Pain Will Define Their Death. Released via Italy’s Everlasting Spew, it already provided a shockingly intense glimpse at the whirlwind that is To Bathe From The Throat Of Cowardice.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*