Newsfeed

Derek Sherinian: Dragonfly from The Phoenix…..

Derek Sherinian - Dragonfly

Derek Sherinian will release his new album The Phoenix in five weeks. Two days ago Sherinian launches the video for the second single, Dragonfly, featuring Sherinian joined by Simon Phillips on drums and Ernest Tibbs on bass. The video was directed by Vicente Cordero (Sons Of Apollo, Ritchie Kotzen, Haken),

Derek Sherinian is a keyboardist who has toured and recorded for Alice Cooper, Billy Idol, Yngwie Malmsteen, Kiss, Black Label Society and Joe Bonamassa.

World acclaimed keyboardist Derek Sherinian, (Sons Of Apollo, Black Country Communion), are one of the most significant keyboard players of the modern era. Sherinian has signed to InsideOutMusic for the release of his new solo album The Phoenix on the 18th September 2020, his first since 2011’s Oceana. Derek Sheinian comments: «I truly feel that this is my best solo record to date. Simon Philipps and I put a lot of energy into the writing, and I am grateful to all of the great players that contributed to this recording».

Once again, Sherinian has teamed up with drummer extraordinaire Simon Philipps, who not only plays drums but also co-produced and co-wrote the album: «It is always an amazing experience to be able to work with Simon. He’s been a hero of mine for ages, ever since I heard him playing on albums with Jeff Beck and Michael Schenker.  And he is such an invaluable part of the way this new record has come out». The track Empyrean Sky,

There are a number of top line guests featured on The Phoenix, as has been the case in the past for Sherinian, on both guitar and bass. Some have become regular contributors to his solo sessions. People such as bassists Tony Franklin («He’s been on all my albums to date»), Jimmy Johnson and Billy Sheehan (Sherinian’s bandmate in Sons Of Apollo). Plus guitarists Joe Bonamassa and Zakk Wylde. In addition, others are welcomed into the fold for the first time.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6707 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*