Newsfeed

Fleetburner: With musicians from the international world of metal…..

Fleetburner - Fleetburner

This September a special and surprising debut album by a project called Fleetburner will see the light. It’s instigated by Dutch guitarist/songwriter Kevin Storm and realized with a choice of renowned musicians from the international world of metal. The track Open Water,

Line-up : Vocals : Ken Simerly,  Bass : Peter Iwers (ex-In Flames, ex-Cyrha), Drums : Tomas Myklebust (Mistur, Galar),  Keys : Veli-Matti Kananen (Kalmah, One Morning Left) and Guitars / songwriting : Kevin Storm (session for Equilibrium, Shining, a.o.)

Featurings: Christopher Amott (Dark Tranquillity, ex-Arch Enemy), Nils Courbaron (Sirenia), Masha “Scream” Arkiphova (Arkona), Agnete M Kirkevaag (Madder Mortem), Mixed & mastered by Hans Pieters (After Forever, Hail Of Bullets), Vinyl edit Renzo Van Riemsdijk and Produced by Kevin Storm.

The 6th song on the album, The Passenger, describes how the main protagonist, the Fleetburner, seeks to save and rescue the heart of those lost, but soon realizes not everyone wants to be saved. A deeply personal and dark journey.

The full length, self titled album will be released on CD, double LP and digitally through the Bertus Distribution linked Butler Records (a.o. Anneke van Giersbergen, Ten Years After, Batmobile, Knight Area, Dilemma). Camera Agnete: BP M. Kirkevaag, Camera Ken: OilyCoup Productions and video edited by Kevin Storm.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*