Newsfeed

Brudini: Filmed at a storage compartment in a warehouse…..

Brudini - Nightcrawler

Noir-experimental and previously London based but Norwegian born yet again in his hometown of Bergen Brudini sings to Apollon Records for the debut album October 9th. The new single Nightcrawler (Lost in the Manor Storage Sessions),

This live session was filmed at Brudini´s storage compartment in a warehouse in East-London in January 2019. When your life´s belongings are wrapped up in a dark, cold storage on the outskirts of London, including your old piano, what else is there to do?

Ambitious and bittersweet, Brudini’s Nightcrawler is the final single ahead of his long awaited debut album From Darkness, Light, due out on October 9th on Apollon Records. An odyssean portrayal of a limping vagabond whose nightly descent into darkness is interrupted by a brief moment of nostalgia, the song sits sonically somewhere between the organic textures of Radiohead’s A Moon Shaped Pool, the frenetic rhythm section of early Beck and the wanderlust romanticism of Beirut.

Centered around a crooning vocal coined by Louder Than War as brooding, and full of emotion, Brudini returns with his own inimitable style and an artful flair for arrangement. Cannily expressionistic in its use of sound to convey story, – an abrupt swell of strings marks the moment his flaneur catches the nauseating light of the setting sun, for instance – Brudini’s ambition transcends the framework of popular music and puts him in a tradition of narrative songwriters like Nick Cave and Scott Walker.

It was mixed and mastered at legendary NYC analogue boutique studio Sear Sound (John Lennon, Lou Reed, Ryan Adams ++) by Grammy-winning engineer Jeremy Loucas and Brudini.

Nightcrawler is the final single from forthcoming debut album From Darkness, Light which is finally due for release on Oct 9th on Apollon Records. It follows the critically acclaimed singles Radiant Man, Reflections, Emotional Outlaw and Pale Gold.

Brudini, music news, Norway, England, Appolon Records, Beck, Beirut, Nick mCave, Scott Walker, Jeremy Loucas, John Lennon, Lou Reed, Ryan Adams,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7124 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*