Newsfeed

Kosmogonia: Transformed their sound and style completely…..

Kosmogonia - Enthrone The Gods

Kosmogonia is a pagan folk melodic death metal band that takes place in Athens, Greece. Current band members: Kostas Magalios – Vocals/Guitars, Maya Kampaki – Vocals, Dimitris Poulos – Bass, Odysseas Poulos – Keys, Ismini Vasileiou – Flute and Spyros Alexandropoulos – Drums. Kosmogonia was founded by Kostas Magalios on vocals and guitars and Christos Drossos on guitars in 2015. The track Raven`s Call,

In the beginning, the band used to play melodic thrash metal, but that was until the year of 2017 when the lineup was completely changed and Kostas Magalios decided that the band should follow a different music style. And so they started to add on their music more folk elements.

In the year 2015 Kosmogonia released their first demo song Fallen Pegasu while at the same period, took part in quite a few music festivals and lives. In 2017 with a fresh new line up, Kosmogonia released their second demo song entitled Triiris which was also the cause, which the band transformed their sound and style completely, and from now on, they would establish as a pagan folk melodic death metal band. In 2019 the band released their third demo song with the title Elysian Fields. That was the first time that they used female vocals.

In the 23th of June 2020 Kosmogonia released their first official video clip for the song Raven’s Call and in the 7th of July same year the band released their first official full-length album with the title Enthrone The Gods in which, the song “Raven’s Call” is also included, as well as the new versions of the songs Triiris and Elysian Fields.

The album was released worldwide from the independent Music Label Cronus Productions. Enthrone The Gods album Credits: Recording & Engineered by Dinos Lavrentakis @ Woodstock Studios, Reamped, Mixed and Mastered by OGrego (Athanasios Karapanos), Symphonic Orchestration by Marinos Tokas, Album Artwork by Cosmas Hiolos (Krieg Design), Band’s Logo Artwork by Chuck Cuevas (Blaqk Design).

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*