Newsfeed

R.I.P. Riley Gale

Power Trip front man Riley Gale, one of heavy music’s most promising and beloved rising stars, has passed away. He was 34. The singer was known for his high-energy onstage performances (Ice-T affectionately nicknamed him Lil Jumpy Mane), politically charged lyrics and fearlessly outspoken statements to the press and on social media. The track Executioner’s Tax (Swing of The Axe),

Riley Gale was the singer of the Dallas thrash metal band.

«It is with the greatest of sadness we must announce that our lead singer and brother Riley Gale passed away last night», the band wrote. «Riley was a friend, a brother, a son. Riley was both a larger than life rock star and a humble and giving friend. He touched so many lives through his lyrics and through his huge heart. He treated everyone he met as a friend and he always took care of his friends. We will celebrate Riley’s life and never forget the great works of music, charity, and love that he left behind. You, the fans, meant so much to him, please know how special you are. If you have a memory of Riley please share it, no matter how small, as we remember him».

Gale was 22 when he formed Power Trip, working an office job and going to school at the University of North Texas in Denton. Power Trip released two albums on Southern Lord: their 2013 debut Manifest Decimation and 2017’s Nightmare Logic. Their rarities compilation Opening Fire: 2008-2014 was released in 2018, and a live album arrived earlier this year.

Gale was politically outspoken. The title of Power Trip’s Nightmare Logic song If Not Us Then Who was inspired by the late civil rights icon John Lewis.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6869 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*