Newsfeed

Garth Arum: Have material for 4 albums…..

Garth Arum – The Fireflowers Tale

Atmospheric synth black doom metal. All the music of Garth Arum is inspired in dreams and a deep voyage towards the within.

Garth Arum states, «Garth Arum is one-man-project. I actually started to compose it 10 years ago (1997) and finished in 2003 more or less. As an anniversary I’m going to record everything again and show to the world. I have material for 4 albums, I will be editing and recording following the chronological order that I followed ten years ago».

He also states something very interesting, «Fuck music definitions. Don’t let you be tagged, bacause tags are ghettos where they want us to be».

Garth Arum music is inspired in dreams and a deep voyage towards the within. The place where is located our own inner-secret-garden, which lays forgotten. This is the place where the fire flowers grow, handled by demiurges. Fire flowers are the source of creation and depending on who uses them, it will have different results. A standard person would just change their dimension, but the most powerful being would create a new universe.

First die-har” edition of The Fireflowers Tale, the marvelous second full-length album by NHT (As Light Dies, Deemtee, Aversio Humanitatis, Keltika Hispanna…) and his most personal project, Garth Arum, five long and highly elaborated songs playing a kind of avant garde black metal with symphonic touches which are pure and simple creativity… a must for fans of bands like Arcturus, Ved Buens Ende, Dødheimsgard, Code or Fleurety…

This die-hard” edition, limited to only 50 hand-numbered copies, comes presented in a luxury 6-panel oversized digifile pressed on exclusive matte lamination paper, includes extended artwork from the standard edition, a kind of printed “paperbag” to protect the CD, external cardboard slipcase, 8-page booklet and free album digital download card…

The Fireflowers Tale will be released by Darkness Within (a Darkwoods division) in jewel case limited to 150 copies worldwide and die-hard edition presented in a luxury 6-panel oversized digifile with extras limited to only 50 hand-numbered copies.

«Garth Arum is NHT in vocals, guitars, bass, synths and drums, with the little (sometimes big) help of my friends, in this case Lady Carrot is in charge of the female choirs in Inner Secret Garden».

It was recorded during winter 2019-2020 in Kadath Sound.It was mixed and mastered in early 2020 in Kadath Sound. Artwork and design by Phlegeton Vortex in Phlegeton Art studio.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6869 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*