Newsfeed

Witchrider: Rides the riff to the top…..

Witchrider - Electrical Storm

«This is unabashed fuzz heaven streamlined for success». – Sludgelord

«Witchrider will ride riffs to the top». – Kerrang

After Unmountable Stairs the second full length record Electrical Storm is on it’s way! Witchrider is a stoner / alternative rock group from Graz, Austria formed in 2012. The idea for the band name was taken from sleep paralysis aka. riding the witch.

After the critical acclaimed debut album Unmountable Stairs the second full length record Electrical storm is finally on it’s way! We’ve been waiting for about 6 years for this piece that is truly a step forward for the band. With 13 smashing songs and not a dull moment. The track You Lied,

Since releasing their first EP in 2013, they have been a vivid part of the European stoner rock scene. Signing with Truckfighters own label Fuzzorama records just a year after and releasing their first full length album Unmountable Stairs in 2014. They also toured numerous times all across Europe with some of the best and coolest band in the genre.

On the new album Electrical Storm the mixture of loud and heavy guitars with dark electronic elements and strong vocals will explode in the audiences faces and hearts like a tender strawberry smoothie blast from a catapult.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*