Newsfeed

Dead Century: With a track that has an upbeat, summer vibe….

Dead Century - Crystal Summer

Back in June, The Dead Centuries released their catchy sun-baked song Pop A Sod, and their second summer single Crystal Summer featuring Intervals Jacob Umansky is ready for ears as of August 28, 2020.

Energetic, and uplifting, The Dead Centuries continue to provide the soundtrack for an awesome summer with hook oriented, melody-driven songs. They agree that this is the best material that they have released to date and they explain their musical journey in their own words:

«The idea behind Crystal Summer was to release a track that has an upbeat, summer vibe (hence the name) that is in line with what we’ve done with our previous single Pop A Soda. We also shot a guitar playthrough video to add a visual element to the song, and our goal was to invoke feelings of fun, relaxation, and summertime».

«Crystal Summer” features a solo piano introduction that establishes one of the main melodies of the song. This song builds on the foundation that they’ve laid down with Pop A Soda. Once again the inclusion of Jacob Umansky (Intervals/JIA) on bass brings another element to the track that helped them get closer to their vision».

With plans to keep releasing singles, The Dead Centuries is a band to keep an ear out for. They are recommended for fans of Intervals, Plini and Polyphia, and anyone else who likes melodic and technical tunes.

Dead Century, music news, Intervals, Jacob Umansky, Plini, Polyphia,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7433 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*