Newsfeed

Watertank: Incorporating new influences and expand their sound…..

Watertank – Silent Running

After a dormant period of time due to some line-up changes, French post-hardcore/noise-rock group Watertank finally completed the work on their third full album and follow up to their 2015’s sophomore album Destination Unknown. The track Ejector Side,

Titled Silent Running, this new album is set for release on September 4th and sees Watertank incorporating other influences like shoegaze and post-rock into their trademark post-hardcore sound, partially thanks to the involvement of the new members in the writing process. Guitarist, singer and main songwriter Thomas Boutet always revealed an extraordinary ability to balance grand melodies with big riffs and throaty vocals and this new effort is no exception, showcasing a more refined batch of songs that will surely dazzle fans of Torche, Helmet and Quicksand.

After years of partial activity through constant line-up moves, Watertank put the final touch to their 3rd record in the summer of 2019. Named Silent Running and the album refers to the idea of evolving behind the scenes, working unexposed. Romain Donet from the punk hardcore band Chaviré joined Watertank during the recording process, and Willy Étié (Weak) is now performing bass duties for (let’s hope) many shows to come. The track Suffogaze,

Because of those personnel changes, this new batch of songs is sounding more rockish than before, but still loud. Extending their Post-Hardcore roots with a blend of influences from Alternative-Rock to Shoegaze. Lyrically openhearted yet a bit cryptic, a theme emerges throughout the record, inspired by the front cover glass-tardigrade survival features and resilience, but still about to implode, fitting the band ultimately.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (4269 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*