Newsfeed

Hasse Fröberg & Musical Companion: With mini-movie….

Hasse Fröberg & Musical Companion - All Those Faces

Swedish progressive rock formation Hasse Fröberg & Musical Companion have released their new video called All Those Faces. The message of the mini-movie is about a tribute to the audience and music fans around the globe. In a world of cancelled tours and festivals, they came up with the idea of making a video where both the band and fans are applying social distancing, in an attempt to keep in contact with the audience.

«To us this is a positive song, and the video made by Mr Johnny Taxén reflects that in a nice way. If you like what you hear and see, feel free to share. Last but not least, a big thank you to All Those Faces that appear in the video!» – Hasse Fröberg says.

HFMC (Hasse Fröberg & Musical Companion) released their debut album Future Past in August 2010. Since then three more studio albums have seen the light of day, Powerplay (2012), the self-titled album HFMC (2015) and Parallel Life (2019). In 2017 they released the live CD/DVD No Place Like Home. The band has been touring in Europe and USA, and played some major festivals. In October 2020 the band will enter the studio again to start the recording of their 5th studio album.

Hasse Fröberg is well-known for his contribution for more than two decades as a singer and guitarist in The Flower Kings, as well as his work with the Swedish hardrock band Spellbound in the eighties. HFMC also consists of Anton Lindsjö, Sampo Axelsson, Kjell Haraldsson and Ola Strandberg. The band members have played together with names like Glenn Hughes, Michael Schenker, Jeff Scott Soto, Joe Lynn Turner, Toehider and of course Spellbound. HFMC has a warm and unique sound of their own with influences from progressive rock, classic rock and even a hint of pop.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*