Newsfeed

Skeleton Screen: Enthusiasm at its peak…..

Skeleton Screen - Conditions

Skeleton Screen is a musician from Denver, CO, meshing the heavy of metal with the beauty of shoegaze. The enthusiasm is obviously at its peak right now!

«It’s finally done!!!! Years of working on this EP finally coming to completion!».

American Sludge/Post-Metal band Skeleton Screen released their debut EP Conditions. The release was recorded/mixed and mastered by Kyle Jones at Sleeping Brotherhood Studio. Drums were recorded and performed by Adam Soucy. Skeleton Screen was formed in 2019 in Denver, Colorado by Mark Johnston (Guitars, Bass, Vocals). Listen at Bandcamp.

https://skeletonscreen.bandcamp.com/releases

Tracklist:

1.Acclimation Glare 04:58

2.Critical Decay 05:53

3. Presages 06:32

Through life’s twists and turns there remains this constant: we are not alone in our struggles. As easy as it is to alienate ourselves from society, there will always be others who relate.

This project is an ode to shared human experience. Each song is evoked by specific experiences in my life, but the lyrics were written by other people, through the lens of their personal experience.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7209 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*