Newsfeed

In The Whale: With sludgy, bombastic and epic post rock-esque battering…..

In The Whale – Drug Dealer

Denver, Colorado’s In The Whale release their video for new single Drug Dealer from the new album Drug Dealer , out now via Riot Records.

Drug Dealer is a sludgy, bombastic and epic post rock-esque battering. In The Whale has delivered a low-end sonic treat that sits alongside contemporaries like Big Business, Mantar and High On Fire! 

In The Whale have been turning heads and accumulating a mass of die-hard fans and followers thanks to a relentless tour schedule and an explosive live performance. Artists and festival promoters have taken notice, with the band playing Riot Fest, Lollapalooza, Austin City Limits, and Afro Punk, as well as shows with Jane’s Addiction, The Descendents, The Offspring, Gogol Bordello and many more

The band celebrated their 7-year anniversary in 2018 with the release of Dopamine a six track EP produced by Steve Evetts (The Used, Sepultura, Dillinger Escape Plan) and recorded at the Foo Fighters’ famed Studio 606. Dopamine’s first week sales made it on to the Billboard Heatseekers, Independent Albums and Heatseekers Mountain (#1) charts.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7226 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*