Newsfeed

Lyonen: Music Is Energy…..

Lyonen - This Is Lyonen

American Heavy Metal band Lyonen released their new album This Is Lyonen. The album was recorded by Jhander Orihuela and produced/mixed and mastered by Tato Rivas. The track Dancing Free,

Lyonen was formed in 2017 at Silver Spring, Maryland as a one-man band by Tato Rivas, which produces music in the forms of Heavy Metal, Power Metal, and Rock. His profound influence in metal icons like Iron Maiden, Metallica, Helloween, Joe Satriani, Stratovarius, and much more motivated him to hold his position gracefully as a guitarist, music producer, composer, and audio engineer for his band. Inspired by his life experiences and energy, Tato Rivas seeks to create music that will connect and inspire people worldwide. The track Revelation,

Lyonen`s Bio:

         «Music is energy»– Luis Rivas said so. Music composer and creator of the band Lyonen, Luis Rivas – nicknamed Tato Rivas – spent a significant part of his life devoted to music production in the genres of Metal and Rock. When it comes to the genre of metal, music requires a whole new level of involvement. «I started playing in 1995, and I have not stopped since», Tato Rivas said.

         Tato Rivas was born in Caracas, capital of Venezuela, spent his childhood listening to popular metal bands, and moved to Maryland, United States in 2016 for professional reasons and now he is getting ready to fulfill his dreams in the music industry and build his name. It has been a lifelong goal of him to find opportunities in music career – therefore, his unstoppable passion is getting closer to that moment.

         Luis graduated in Audio Engineering in 2003 with four years of Study of Music, including Classical Guitar. With currently working as a Multimedia Producer, Luis has additional insight into the world of music videos and photography – which landed him the Promax BDA Award doing Promotion Audio Mixing for a TV Station and other awards as Director of a Documentary short film.

        In 2017, Luis started his one-person project like a metal band named Lyonen, which produces music in the forms of Heavy Metal, Power Metal, and Rock. His profound influence in metal icons like Iron Maiden, Metallica, Helloween, Joe Satriani, Stratovarius, and much more motivated him to hold his position gracefully as a Guitarist, Music Producer, Composer, and Audio Engineer for his band Lyonen.

          So far, Tato has been passionate about Heavy Metal, but he aims to produce music in other genres, such as Pop, Classical, and more. Tato Rivas – under the name of Lyonen – is all set for releasing his much-anticipated Debut Album named This is Lyonen, which is scheduled to release on 13th August 2020 on all mainstream music platforms like Spotify, ITunes, Youtube Music, Deezer, and many more.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (4222 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*