Newsfeed

Melanie Mau & Martin Schnella: Different styles in acoustic bottling…..

Melanie Mau & Martin Schnella – Through The Decades

Melanie Mau & Martin Schnella states, «This is our acoustic cover of Metallicas Creeping Death. We created our own version of it! We hope you like it!».

Melanie Mau and Martin Schnella announce the forthcoming release of Through The Decades on 22nd August 2020.

Speaking of their strange experiences during lock-down, Martin Schella explains: «Melli and I tried to be productive and creative and we decided to complete our new Acoustic Cover CD Through The Decades earlier than usually planned. We spent lots of time arranging and recording this new album and we are really happy with the result. It is the first album we worked together more as a team than before. Simon, Lars and Mathias got more involved in the arranging process and we are happy to be able to present you so many new songs of different styles in our acoustic sound. The cover version of Genesis`s Dancing With The Moonlit Knight»,

Track List

1. Dancing With The Moonlit Knight (Genesis)

2. Running Up That Hill (Kate Bush)

3. Poesie Im Sand / Ljóð í Sand (Árstíðir)

4. Harvest Of Sorrow (Blind Guardian)

5. Miracles Out Of Nowhere – 2020 (Kansas)

6. Don’t Stop Me Now (Queen)

7. Kayla (Flying Colors)

8. In Your Eyes (Peter Gabriel)

9. And You And I (Yes)

10. Dark Water (Agent Fresco)

11. Reasons (Pain Of Salvation)

12. Creeping Death (Metallica)

13. I Am Above (In Flames)

14. Als Ich Fortging (Karussell)

Martin continues: «We also decided to re-record our Kansas Cover of Miracles Out Of Nowhere. This song means so much to us and it grew and became one of our most important covers to play live in our concerts. Now it is a very honest and live-vibey version including Lars on bass, Simon on percussion and Mathias on 3rd vocals».

Guest Musicians

Jens Kommnick: Uilleann Pipes, Low Whistle, Cello

Marek Arnold: Soprano-, Alto- &Tenor Sax, Clarinette

Jelena Dobric: Vocals

Vocal arrangements by Melanie Mau, Martin Schnella & Mathias Ruck

Guitar arrangements and riffs by Martin Schnella

Bass arrangements by Lars Lehmann

Percussion arrangements by Simon Schröder

Celtic arrangements by Jens Kommnick

Sax arrangements by Marek Arnold

«Our Celtic/Acoustic Version of the classic Judas Priest song A Touch Of Evil”.

We decided to make our own version of it and we hope you like it!».

Queen`s Don`t Stop Me Now,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*