Newsfeed

Mudd Flux: With a gritty, blues-laden vibe…..

Mudd Flux – Not Forgotten

US metal group Mudd Flux have released their first new material since the release, via Sliptrick Records, of their good recent album Light The Skies Electric. The track Not Forgotten has been very well received by fans at live shows since its inception and while the single is as heavy as Light The Skies Electric, it also has a groovier feel and more aggressive vocals. The vocals, by Becky Scheufler, are front and center in the production, lending a gritty, blues-laden vibe, that is sharply complimented by the heavy riffs everyone has come to expect from Mudd Flux.

Instruments recorded by Mudd Flux. Vocals recorded by Red Eagle Audio, located in Tulsa, Oklahoma. Produced and mastered by Red Eagle Audio.

Mudd Flux are: Becky Scheufler – Vocals | Jason Gautney – Guitar | Richard Young – Bass | Zachary Kuder – Drums.

«Mudd Flux blurs the lines between Rock, Hard Rock and Metal making their music appealing to all» – Tampa Bay FM.

In 2018 MDFX captured the souls of Mid-America with their debut EP release featuring four tracks; including the singles All I Am (Am I) and Beyond Our Horizon. Each track is encompassed by the thunderous, articulate roar of the instruments opening an atmospheric space for the soaring, heart-stopping vocals. Written and produced by the group itself, the EP personifies the experience and talent of the whole, as well as, defining an unprecedented tone to forge ahead of the mainstream.

Extensive touring introduced the group to multiple cities, diverse audiences, and annual festivals. Many of the performances positioned MDFX in support of National acts such as, Davey Suicide, Crazytown, Locust Grove, Sons Of Texas, UADA, Eve To Adam, Aranda And Saxon. Festival performances include Rocklahoma, SXSW, Twister Fest, Rock The River, Put Up Or Shut Up Metal Fest II, and SuSpen…

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*