Newsfeed

Every Hour Kills: Highlights the elaborate, elegant complexities……

Every Hour Kills – Anthelion

Every Hour Kills is for fans of  Soilwork, In Flames, Starset, Bring Me The Horizon, Veil Of Maya and the track Anthelion is its third single from the upcoming album Re:Awaken. Anthelion highlights the elaborate, elegant complexities of Every Hour Kills and features guest vocals Chris Thoresen (Shark Infested Daughters) & guest guitar solo Travis Montgomery (Threat Signal, Meytal).

Canada’s Every Hour Kills have the third single off the upcoming EP Re:Awaken ready for ears. The second of four tracks on the album is spacey, heavy with a complex barrage of sounds making it truly euphonic.

Anthelion and is an angry tale of a man having his autonomy and rights taken away by the elite race and the loss of privacy in the new technological age. The band explains the listening experience in their own words,

«It is meant to smash together progressive metal with a cinematic film score. There are literally hundreds of tracks of synth and orchestration going on underneath the metal band foundation; so, each listen should uncover new tidbit of ear candy and layers, especially with headphones or good speakers! ».

Re:Awaken is a concept album with a rich and colorful story that plays into the lore of Every Hour Kills. It sends the listener into the 22nd century, where humanity is deteriorating and the only help seems to come from a race of aliens, the Illusions. Their proposition was simple: in exchange for children who had not yet been consumed by the plague, they would give us medicine to heal the sick. The track Veiled Aurora,

As an internet-only project, Every Hour Kills leverages this sole focus in bringing in a wide variety of guest artists from around the world and collaborates with artists of all kinds. This EP comes with a visual storybook from Splice Comics that supplement the themes of the band. The track Time ft. guest guitar solo Rick Graham (Joe Satriani cover)

Geared towards fans of sci-fi, djent, and progressive metal, especially those with Scar Symmetry, Starset, and Bring Me The Horizon in their rotation Re:Awaken comes out on October 9, 2020.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6699 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*