Newsfeed

Khors: Continues to grow and evolve…..

Khors - Where The Word Acquires Eternity

Khors is the Voice of Ukrainian Underground and Atmospheric Dark Art since 2004! Beneath The Keen Edge Of Time is a song from Where The Word Acquires Eternity album, which is set to be released via Ashen Dominion on September 15, 2020. DOP, editing and grading by Vladislav Munruthel.

The lyrics to this song is Julian Shpol’s poem About Myself. Mykhailo Yalovy, also known by the pseudonym Julian Shpol, became the first prisoner of the House Slovo. His arrest in the spring of 1933 marked the beginning of a wave of repression against Ukrainian cultural figures. His poem About Myself is one of his last lines. He was shot in the Sandarmokh tract on November 3, 1937. Julian Shpol belonged to the representatives of Ukrainian futurists – the avant-garde trend in Ukrainian literature.

Khors is one of the most significant bands hailing from Ukraine. Experienced musicians of the Ukrainian underground metal scene created the band in August 2004 in Kharkiv. Where The Word Acquires Eternity is 7th full-length album of the band that will mark a new era of Khors. The band continues to grow and evolve with every new record and every new show.

The first musicians’ steps were reflected on their debut album The Flame Of Eternity’s Declin that was released by the Ukrainian label Oriana Music in spring of 2005. The first edition was sold out within a few months. Musically, the band performed mid-tempo Atmospheric Pagan Black Metal. Later, along with work on their second album, the band has started its first concert activity.

The second album, Cold, was released by Oriana Music at the end of 2006 where the band revealed its more melodic side. The album received many positive reviews and was later released in an exclusive vinyl version.

The third album, Mysticism, has become the most meaningful for Khors. It practically divided the band’s musical pathway into before and after. With the third album the band changed the label to American Paragon Records, and has become better known worldwide. The album gained a lot of positive reviews in hundreds of specialized media of that time. The music disclosed an even more atmospheric and melodic form of Dark Heathen Metal.

The fourth album, Return To Abandoned, has lead Khors to the international level. This album was considered as one of the best albums in the genre, and the band received even greater support and promotion thanks to Paragon Records and an exclusive vinyl edition of the album by the legendary Osmose Productions. At that time the band also has started to appear and perform at the European festivals.

With the fifth record, Wisdom Of Centuries, the band has signed a contract with world-famous major label Candlelight Records. Wisdom of Centuries has become the first band’s album performed on the native tongue.

Released in 2015, the 6th full-length Night Falls Onto the Fronts Of Ours is further strengthening the band’s position on the European scene. Khors is in my opinion a band that plays a distinctive and very exciting music!

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6691 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*