Newsfeed

Contrarian: With snake-like riffage and atmospheric variations….

Contrarian – Only Time Will Tell

Rochester is a city in Monroe County, New York, south of Lake Ontario in the United States. In these idyllic surroundings, exciting death metal music is also made by the band

Contrarian delivers an amalgam of  Progressive Death Metal and Avant-Garde Death Metal. The band are set to release their fourth album, Only Time Will Tell, on Willowtip Records 20 November 2020. The track In A Blink Of An Eye,

The new school of old school progressive death metal is how Contrarian is described; creating death metal that is authentically original with a natural memory and understanding of the old. Rooted in early 90’s progressive death metal, but with an unrelenting forward-thinking approach. Spearheaded by guitar player Jim Tasikas, Contrarian is a group of like-minded musicians that coincidentally converged on a vision of what a modern death metal band should sound like. Organic sounding, yet aggressive and melodically complex, Contrarian is packed with snake-like riffage and atmospheric variations that will provide a wholly enticing listen to all those willing to take in its eccentricity.

Contrarian is thinking man’s metal, both musically and lyrically. The band uses methods of fantasy and escapism to convey ideas involving philosophy, theology, and science. Contrarian has been on a campaign to promote thinking man’s metal for a long time. Organic and passionate playing, dignified studio recording methods that reflects an understanding of the craft competence, evolution and succession of diverse metal history over decades.

Only Time Will Tell is Contrarian`s fourth studio album. Once again, a concept album that deals with the band’s familiar topics of philosophy and theology. This time, the band’s mascot  ‘ the cloaked contrarian” endeavors on an adventure of time travel for redemption and love.

Line-up: Jim Tasikas – Guitars, Brian Mason – Guitars, Bill Bodilly – Bass, Bryce Butler – Drums and Cody McConnell – Vocals.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7433 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*