Newsfeed

Layne’s Calling: Brings a new but oh so familiar rock sound back…..

Layne’s Calling - Layne’s Calling

Layne’s Calling, the newest alt-rock sensation from Louisville, Kentucky, have released their debut EP via Pavement Entertainment. The EP features six tracks and was originally recorded in the back of a trailer in Marengo, Indiana. The track Breake Me,

Vocalist Joey Cox says, «Our debut EP is about overcoming everything this life throws at us. No matter how dark of a road you’re on, there is always a light to guide you back to center.We hopes Layne’s Calling can help inspire people from all walks of life».

In late 2018, Joey Cox made the switch from guitarist to vocalist and spearheaded putting together Layne’s Calling. The band consists of Rich Brown (lead guitar), Brandon Smith (rhythm guitar), Matt Harvey (bass), and Nate Woods (drums). After the success of their first single Not Well, Layne’s Calling focused on touring with heavy hitters, such as Flaw and Knocked Loose. The single topped the Reverb Nation rock charts at number one on a local and national level in a week’s time.

Layne’s Calling stormed onto the scene in late 2018 with their release on “Not Well”. Since then the band has geared up for their debut self titled E.P. Joey Cox the bands lead vocalist spent 15 years playing guitar before transition to vocalist with his first release being Not Well and garnering attention from 434 Management and Pavement Entertainment and some different media agencies Joey Cox then decided to put together what is known today as Layne’s Calling to help create and release for their debut E.P.

Layne’s Calling is looking to bring a new but oh so familiar rock sound back and are quickly proving why they are here to stay as they topped the number one rock band spot on the Reverbnation charts not only locally but regionally as well within only a week of being on reverb and were also signed to a distribution deal by Pavement Entertainment just three days after their first release.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*