Newsfeed

Jahbulong: A fuzzlovers trio….

Jahbulong - Eclectic Poison Tones

Jahbulong states, «Slow… Nothing Bad! Nothing New! All about stoned…».

Jahbulong, are a stoner doom metal band from Verona active since 2015. The power trio sound is tinged with dark atmospheres, powerful and distorted sounds, in Black Sabbath style, Sleep and Electric Wizard. They played in different locations in Italy. They having shared the stage with bands such as:The Freeks, High Reeper, R.I.P., Ananda Mida feat. Conny Ochs, Deadsmoke, Fvzz Popvli, Rhino Rino. 

Eclectic Poison Tones is the brand new mixture of sounds and images created by the fuzzlovers trio Jahbulong. The album is like a flow of acidic mantras, rich with dark atmospheres and full of distortions. The cover concept is a collaboration with the visionary illustrator Nino Cammarata and celebrates the 420th anniversary of Giordano Bruno’s death, the controversial figure who radically changed the religious and philosophical world. The long track Under The Influence Of The Fool,

The record is the result of the sound processing of the band’s musical influences which run from the 70s psychedelia to the grunge of Seattle of the 90s, all mixed with echoes taken from the Black Sabbath, the most important band for the three. The lyrics talk about different scenarios and offer a wide range of shades, but they all bring you to the loss of consciousness. So, before placing the needle on the vinyl, get stoned and let yourself fly into the smokes of this sound journey!

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5522 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*