Newsfeed

Myopia Condition: Pour passion into their music…..

Myopia Condition – Event Horizon

Elegant grooves are mashed together with blast beats and double kicks, along with guitar leads that sing like birds. The album is full of energy from front to back; even the soft bits are heavy. It’s a very real and genuine record both lyrically and musically along with hints of goofy amongst. The Myopia Condition doesn’t take life too seriously, but they pour passion into their music.

Event Horizon has great depth to it, with dynamically diverse songs that evoke emotion from listeners. The Myopia Condition further explains the album in their own words:

«This album has something for every metalhead, in my opinion, especially those inclined to listen to overtly heavy metal. Rhythmically the band’s tightness and aggressiveness leave the audience stunned and wanting more».

The Myopia Condition is an adrenaline-packed live experience as witnessed at local festivals and shows. They are antsy to return to the stage, but in the meantime offer this album while we wait for the world to return to normal. Mytopia Condition is probably for fans of Oh Sleeper, Death, and Gojira. The track Separation From Classification,

«The track talks about finding your own voice instead of following the in-crowd. An anthem for coming as you are and not just sticking to the status quo, it encourages being kind, real, non-judgemental. Starting at a medium pace it builds into thrash and slows down in the middle for some tasteful cleans and jazzy leads. The song continues on with some heavy vocals and harmonized screams, ultimately finishing off with one of the tastier riffs on the album».

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7129 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*