Newsfeed

Wither Within: Aggressive, melodic, and genre-bending….

Wither Within - Maggot Juice

Noah Nikolas Laidlaw (Bass), Eitan Melody (Guitars/ Vocals/ Synths), Isaac Nicoletto (Drums & Percussion), Kurtis Bradimore (Keyboards & Synths) is the band Wither Within.

Ontario’s Wither Within have their introductory release ready for ears and eyes, the Slipknot inspired Maggot Juice (Instrumental Version) in both audio and video formats.

Wither Within is made up of members from Her Majesty The King, Mount Abora, and So Long Shoreline and with this release, they won the July 2020: Metal/Core Songwriting Contest. Aggressive, melodic, and genre-bending, they provide listeners with a heavy, theatrical, horror-inspired experience. They touch on their musical abilities in their own words:

«We all put in what we can to combine our ideas into the best possible material. Each member is talented at multiple instruments so musically, we can all contribute in multiple ways».

The DIY band formed because they wanted a group of like-minded individuals from different aspects of the local music scene to create music together that is different and unique. Thespecial blend of metal, pop, and hip hop music brings something new to the table. Wither Within is recommended for fans of Slipknot, Babymetal, and Bring Me The Horizon.

About Winther Within:

Comprised of like-minded individuals from different aspects of the local music scene Wither Within was formed with a love of horror culture, heavy music, and a thirst to do something different, and memorable.

Established in July of 2020, they won the July 2020 Metal/Core Songwriting Contest (sponsored by Double Impact Drums) with their unique combination of metal, pop, and hip hop music. Many of their song ideas come about with Eitan Melodywriting and recording an instrumental track and sending it to the rest of the band members. Everyone then adds in their ideas and builds off of it.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7209 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*