Newsfeed

Kilfeather: With Psych Garage Punk….

Kilfeather – Never Stop

Klifeather eleases new single Never Stop, out now on Riot Records.

K. Kilfeather is an American guitarist/singer/songwriter based out of Las Vegas, NV. He delivers a sound that can best be described as Psych Garage Punk. 

 Now Kilfeather delivers us a brand-new single Never Stop, out now via Riot Records. Never Stop has a slight nuance to previous single King Creep by delving into early Corrosion Of Conformity territory but still retaining a garage punk vibe with a groove laden edge.

Kilfeather’s previous single King Creep is an upbeat guitar freak-out spanning a multiverse of punk rock & roll. Adding some dark, deep doomy influences King Creep shifts unpredictably as it winds somewhere in between The Misfits and Black Sabbath.

Kilfeather’s music has been referred to as mentioned above Psych Garage Punk, a sound that best describes a concoction of Garage Rock & Roll mixed with elements of Punk, Classic Metal, and Pop music.

Kilfeather has shared the stage with a wide variety of artists and bands all across the west coast such as: Wayne Kramer (MC5), Kyle Gass (Tenacious D), Danny Carey (Tool), Steven Adler (Guns N Roses), HR (Bad Brains), John 5 (Rob Zombie), The Obsessed, Supersuckers, Death Valley Girls, LA Witch, WAAVES, Voodoo Glow Skulls, The Vibrators, and many more.

With his latest batch of records, Kilfeather caught the attention of Golden Robot Global Entertainment and was signed to their punk rock division, Riot Records. His new full-length album Island Of Forgotten Toys is due out 2020 worldwide on GRGE/Riot.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*