Newsfeed

Ecclesia: On crusade against every Doom heretic….

Ecclesia - De Ecclesiæ Universalis

Ecclesia from Brazil plays power metal and Ecclesia from Candada plays black metal and Ecclesia from France is a doom metal band.

Ecclesia with Witchfinding Metal of Doom since 2016 anno Domini. Debut album from the Holy metal of doom inquisitors Ecclesia is entitled De Ecclesiæ Universalis. The French quintet is influenced by late 80‘ Heavy/Doom scene of bands like Candlemass, Cathedral or Solitude Aeternus. Ecclesia is on crusade against every Doom heretic! Listen at Bandcamp.

Track list:

01 – Excommunicamus

02 – Vatican III

03 – Ecclesia Sathani

04 – Montségur

05 – Behold the

Heretic Burning

06 – Antichristus

07 – Deus Vult

08 – God’s Trial

9 – Burn the Witch (Venom Cover)

10 – Ite Missa Est

Line-up:

Frater Arnhwald : Vocals

Julius Accusator: Lead Guitar

The Witchfinder General: Rhythm Guitar

Frater Ignis Sacer: Bass

Pater Hexenhammer: Drums

Pater Walkelinus: Organ

Ecclesia plays Doom metal influenced, Epic & Dark Heavy Metal. Since its formation as a trio in 2016 this now fully formed army of French Inquisitors has made a self-made demo Witchfinding Metal Of Doom in 2017 and it’s now ready to unleash the debut album De Ecclesiæ Universalis to the sinners all around the globe.

Armed with purifying fire, blessed swords and Holy Rage, the band’s lyrical themes deal with the 12th Century dark medieval age of Holy Inquisition. Perfect syncretism between Heavy and Doom, Ecclesia`s proselytism will probably convert fans of both with De Ecclesiæ Universalis, now Confess your sins!

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7226 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*