Newsfeed

Monsterwork: Creates a truly unique beast…..

Monsterwork - Malignment

Monsterworks is a band from New Zealand but is now based in London now. The band has been active since 1996, and is obviously hard working as the new album Aligment is their fifteenth!

Monsterworks has unashamedly stolen from a ludicrous number of metal sub-genres to create a truly unique beast. Be it thrash, death, old-school, prog or black metal, there is something for everyone. Expect wailing guitars, wailing screams and a pounding rhythm section, delivered by a four-man war of sound. Surely they can’t be serious?

After over a decade producing material based on various existential themes, Malignment returns Monsterworks to the storyline created for the metal space adventure concept albums Spacial Operations (2007) and Singularity (2009). Malignment serves as both a prequel and sequel where the strikeship Magma Maiden, having disappeared with her pilot Nate during the Blastnet offensive (a major event in the Singularity album), crash lands in the Eritrean mountains of a near-future Earth.

 Nate is mortally wounded and his only hope of survival is to be fused with the ship’s A.I.. The procedure is successful but permanently affects the young man’s perception of reality. Now alone and with no means of return to his friends and family, two hundred years before his own birth, Nate must find a way to subsist in the world; while attempting to keep his origins, technology and capabilities hidden. The track Harness The Enigma,

Vocalist/Guitarist Jon says: «This album will seem like a long time coming, since the band had been releasing something every year like clockwork for quite a while. We missed 2019 – sorry! Or did we? Anyway, it feels good to be back, and to take the Spacial Operations story further and to a conclusion of sorts».

Malignment was recorded over a two-year period in various studios and bunkers; finally pieced together, mixed and mastered by Damian Herring (Horrendous, Blood Incantation) May-July 2020.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (4371 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*