Newsfeed

Convulsif: Mix a lot of musical influences…..

Convulsif - Extinct

There is a lot of exciting happening in Switzerland when it comes to music, and Convulsif is from Switzerland and is a very interesting music ensemble. I have always liked bands that want to do something original and distinctive without sticking to a particular genre. Bands that I can expect the unexpected from are very exciting to me, and they often mix a lot of musical influences. Convulsif blends jazz, noise rock, grindcore and math metal in their own way and do it in a great manner.

Swiss collective Convulsif have just revealed a new track from their forthcoming new album Extinct, which is set for release on October 23rd via Hummus Records.

Titled Feed My Spirit Side By Side, this track is now playing at Everything Is Noise, who commented «The artists that tastefully blend countless musical influences and styles into one cohesive experience to create something truly unique are always invigorating to listen to, especially with how much music is out there nowadays; Convulsif are one such group. With these musical visionaries, you are never sure what to expect and that is what makes the music so exciting». The track Torn From The Stone,

Recorded live at Blend Studio, the follow-up to their fourth album IV sees the group comprised of Jamasp Jhabvala (violin/electronics), Christian Muller (clarinet/electronic s), Loïc Grobéty (bass) and Maxime Hänsenberger (drums) pushing the boundaries of extreme and alternative music by fusing the intricacies of jazz music, the eerie textures of noise and the brutality of grindcore.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*