Newsfeed

Ana Argan List: Emotional, atmospheric and aggressive music…..

Ana Argan List – Ana Argan List

Swedish post-black metal project Ana Argan List has inked a deal with Finland’s Ground Media Group for the release of its debut self-titled EP, which will be available in physical format on November 1st, 2020. The EP is also available for full streaming at Black Metal Promotion and the artwork was created by Sissela Lewitzki.

Ana Argan List was formed in early 2020 as the solo project of Edvin Johansson (Orngòth). The band delivers emotional, atmospheric and aggressive music, combining powerful chants with melancholic and wistful melodies to create epic atmospheric soundscapes of the northern landscapes. Johansson comments: «The project wasn’t intentional. It started from the anxiety and depression. I try to stay away from mundane citylife when I want to create. I look for inspiration in nature, like forest walks. There I can self-reflect and get inspired, especially if it’s raining. Ana Argan List is a swedish proverb, that translates roughly to Creeping suspicion, which I thought was perfect for the feeling I’m trying to portray».

Ground Media Group’s founder Samuli adds: «When I heard these tracks in the first place I was sold right away. The title track tells everything. It’s full of emotion! The distant raw vocals, huge chants and the atmosphere reminds me of the legendary Summoning but done totally on his own way. The tracks are epic and give you a shiver. Siarens Misstag doesn’t have any vocals, but it paints you Nordic landscapes and huge emotions. Just pure perfection and I’m really happy and proud that we have signed a contract with Ana Argan List!».

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7209 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*