Newsfeed

Our Oceans: Explores a much wider range of sounds…..

Our Oceans – While Time Disappears

Some days ago Our Oceans released the album While Time Disappears. The band talk about the new album in this way, «And now for something completely different! One of the main goals we had for While Time Disappears, was to allow ourselves to explore a much wider range of sounds and emotions than before. The result is a much more diverse album than our debut, as I think the contrast between Unravel and The Heart’s Whisper will perfectly illustrate».

Lyrics:

I put your head on my chest

So you can hear my heart’s whisper confess

I crave your love, the taste of your lips

Your trembling sigh under my fingertips

Oh why do you scorn the words I give you?

Don’t you see they were made just for you?

Please listen to the unspoken words

The whispering heart in my eyes

I’ve listened to your breath and the sigh of your heart

Just this one single morning, serenity unmarred

Oh why do I scorn the words you give me?

Cause I know they were meant just for me

I should listen to the unspoken words

The whispering heart in your eyes

As it bursts out of my ribs into your soft and selfless hands

Wring out the red flowing truth and swallow me down

Now this is what you really mean to me

Oh why do you scorn the words I give you?

Don’t you see they were made just for you?

We should listen to the unspoken words

The screaming heart in your eyes

Lyrics:

This all concealing tapestry I’ve been hiding behind; my angel, my friend

That I’ve been weaving all my life; my shadow, my end

But now your ragged seams give in

The mirror’s eyes touch my skin

The unraveling must begin

At last…

I cast my pain aside

Bare the fiber untouched

Remnant scraps of fear collide

And primal roots shine in the hush

My unquenchable necessity, to be seen as I am; without a stitch

Its lust smothers all my fire; paralyzing to the fringe

Stitched unto my skin

Swallowing all within

The unraveling must begin

At last…

I cast my pain aside

Bare the fiber untouched

Remnant scraps of fear collide

And primal roots burst through the crust

I feel the rain of a thousand eyes caress my virgin flesh

No more doubt, no more fear and no more pain;

Unburdened, I face the end

I’ll say goodbye now, my friend

I cast my pain aside

Bare the fiber untouched

Remnant scraps of fear collide

And primal roots shine in the hush

The band states, «Our Oceans’ inventive progressive rock centers on haunting vocal melodies that carry heartfelt cries of longing, anger and despair. Bolstered by lyrical fretless bass lines, vigorous drum beats and captivating guitar riffs, Our Oceans lace singer/songwriter influences with modern, progressive rock elements. Mindful musicianship and introspective lyrics are woven into a deeply melancholic, yet uniquely expansive musical universe. Our Oceans is a band from The Netherlands, formed by singer & guitarist Tymon Kruidenier (Cynic, Exivious). Joining him on bass and drums are his former Exivious colleagues, Robin Zielhorst (Cynic, Onegodless) and Yuma Van Eekelen (Quadvium, Pestilence)».

A reaction on Our Oceans,

Our Oceans, music news, The Netherlands, Tymon Kruidenier, Cynic, Exivious, Robin Zielhorst, Onegodless, Yuma Van Eekelen, Quadvium, Pestilence,

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6031 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*