Newsfeed

James Basdanis: With the special eastern guitar sound feature…..

James Basdanis - Diddycoy

Dimitris James Basdanis is a musician, songwriter and guitar instructor and pounding member of the bands Stichovoli and Programmed To Rock (PTR) and member of the band Schema. The title track Diddycoy,

He has been a member as guitarist of many projects and band. He counts over 500 live concerts / appearances in Greece and Australia, as well as several recording Diddycoy new EP. The track Unbalanced,

A year after his debut album Kaemos, composer and guitarist James Basdanis continues his productive musical journey with a new EP of three new compositions, titled Diddycoy which was released a week ago. The track Conium,

These instrumental songs that James Basdanis wrote during the post-release time of Kaemos and performed them Live with the Anatolian trio in several cities in Greece.

Three instrumental tracks (1. Diddycoy, 2. Unbalanced, 3. The Conium) with the special eastern guitar sound feature the special musical aesthetic of their creator. Each of the pieces is a story. A combination of emotion and technique in a blend of east and west. James’s musical style plays’ between rock, Jazz and Greek traditional music.

The tracks were recorded Live in Ioannina (Rana Studio) by Anatolian Trio, with James Basanis (guitar), Nick Tangas (Bass) and George Memos (Drums). Additional recording by Alex Dosis (Keys) at The Conium and by Sophia Kakkou (Percussion (recorded by Vangelis Karapetros in Pazl Studio, Athens)) at Diddycoy. James Basdanis himself signs the orchestration of the songs. Cover photo: Nikos Pantazaras and production: JBMusic.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7226 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*