Newsfeed

Arcana: With a narrative spanning across multiple albums…..

Arcana - Letters From A Lost Soul | Act I: The World One Forms

Arcana is the brainchild of Rogan McAndrews who is a composer, co-producer, guitarist, bassist and he also sings.

Arcana brings you a myriad of sounds from battering prog rock to delicate pop hooks. With a narrative spanning across multiple albums, Arcana blends sci-fi, mythology, and a study of human action in the face of adversity. The story follows Damian as he attempts to mend his life and relationship with his wife, Hope, and daughter, Cassidy, in the wake of tragedy. The track Wings,

Canada’s Arcana begin their cinematic and poetic saga with the album Letters From A Lost Soul | Act I: The World One Forms, which will prove to be a real treat for prog and progressive metal fans across the globe.

The space rock-opera concept is full of layered voices and lyrics, which paint a grandiose portrait of thoughtful concepts and grand tales. The debut EP is just the tip of the iceberg with several more releases planned to tell various stories across a widespread universe. This EP is a sort of love story from the protagonist Damian to his wife Hope and their child Cassidy before tragedy strikes.

The album is due outNovember 6th, 2020 by DistroKid.Track Listing: 1. Letters From A Lost Soul (0:53) 2. Wings (7:11) 3. Tailwind (3:55) 4. Octosun/Wings (Reprised) (9:54) EP Length: 21:55.

Damian and Nightmare are played by Rogan McAndrews. Hope is played by Anna Draper. News Anchors Dave and Alice are played by Chelsea Finnigan and Griffin.

All songs performed by: Rogan McAndrews (guitar, bass, vocals), Deyson Thiara (drums), & Anna Draper (vocals). All songs written by Rogan McAndrews and produced by: Rogan McAndrews & Deyson Thiara . The mixing and mastering was done by: Deyson Thiara. Album Artwork by: Kate Depatie and Rogan McAndrews.

EP Band Line Up: Rogan McAndrews – Guitar, Bass, Vocals (Damian), Synths. Anna Draper – Vocals (Hope) Deyson Thiara – Drums.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*